A legújabb clone-technológia az autókulcs másolás területén!

Eddig az ID48, A1, A2, A3 immobiliser chipeket csak és kizárólag tanítási folyamattal lehetett hozzáilleszteni az autó computeréhez, amihez én Pl. a Silca SBB nevű csodamasináját alkalmaztam.

Örömmel fogadtam a hírt, amikor a Silca bejelentette hogy előáll egy olyan technológiával, ami már le is tudja klónozni ezeket a bonyolult algoritmusokat, és így sokkal egyszerűbbé válik az autókulcs másolás ezen szűk perifériája.

A másolási folyamat:

Az első mozzanat hogy behozza szaküzletünkbe autókulcsát és innentől kezdve ránk bízhatja magát... jó helyre került.
Először ellenőrizzük az ID kódot, ill. kivizsgáljuk hogy az ID 48 kategóriából milyen alkategóriába esik a frekvencia (A1, A2, A3,)

Ezután kezdődik a chip-klónozás folyamata:

  1. kiolvassuk az információt az autókulcs chipjéből.
  2. kimegyünk az autóhoz és az immodobozról is leolvassuk az adatokat.
  3. a kiolvasott információkkal együtt visszatérünk az üzletbe, és a kulcsot ismét a másológépben elhelyezve megkezdődik az adatátvitel.
  4. mivel annyira bonyolult algoritmusokról van szó, hogy egy autókulcs másoló gép ezt nem tudja kiszámolni, ezért az az összegyűjtött információt internetes kapcsolat segítségével át kell küldenem egy olaszországi szerverre (ahol kb. 30-40 számítógép van összekötve).
  5. általában 3-4 perc allat a szerver visszaküldi az információt a gépemre, és az adatot már másolhatom is a chipre.

Ez a folyamat így néz ki videón:

(marha jó a zene alatta, hiába az olaszok tudnak valamit)

 

A technológia forradalmasítja az autókulcs másolás ezen szűk perifériáját, mivel ezeknek a bonyolult algoritmusoknak a klónozása eddig elképzelhetetlen volt.

(Eddig ezeket a bonyolult ID kódokat csak illeszteni lehetett az autóhoz, sokszor előfordult, főleg olasz autóknál, hogy a hozzátanítási eljárás végén az eredeti, hozott kulccsal sem indult be az autó HIHI:DDD. Ezt küszöbölte ki a Silca ezzel az új clone-technológiával)

Persze azért ne feledkezzünk meg az autókulcs másolás legfontosabb mozzanatáról a kulcsszár marásáról sem, mert a gyújtáskapcsolóban a kulcsnak el is kell fordulnia!

Végezetül az egyik kedves vevőnk beszélgetését idézem mellyet egy másik kuncsaftunkal folytatott:


"- Te ezek minden autókulcsot le tudnak másolni?
- Mindent is.....:DDDDDD"

 

Maradok tisztelettel:
Horacsik Attila

az autókulcs másolás egyik elismert szakpszichológusa

 

 

Copyright 2011. Joomla 2.5 templates free. Mindenféle kulcs másolása - autokulcsmasolo.hu